In Memoriam Petra Boomars (1957 – 2016)

Petra

Afgelopen vrijdag, 14 oktober 2016, is na een kort ziekbed onze collega Petra Boomars overleden. Sinds 2013 was Petra als docent Engels werkzaam op het Erfgooiers College. Met grote betrokkenheid en gedrevenheid gaf Petra haar lessen. Als docent en als mentor was Petra enorm betrokken bij haar leerlingen. Zij had een groot hart voor kinderen en zocht altijd naar kansen en mogelijkheden voor haar leerlingen.

Wij hebben Petra leren kennen als iemand die met haar kenmerkende energie de ontwikkeling van het vak Engels op het Erfgooiers College vormgaf. Ook als enthousiast lid van de mavo-sector heeft zij een stimulerende bijdrage geleverd aan de kwaliteit van ons onderwijs. Zij had oog voor haar collega’s en zorgde dikwijls voor vrolijkheid en sfeer. Het was altijd fijn om met haar samen te werken. Met Petra verliezen we een gedreven en betrokken docent en een dierbare collega.

Wij wensen haar familie Gods troost en nabijheid toe.

Managementteam en medewerkers van het Erfgooiers College

Leerlingen genomineerd voor kunstprijs “De Zilveren Kei”

zilverenkei

Twee tekenleerlingen, Simone Bots uit 6V en Isabel Cramer uit 5V, zijn genomineerd voor de Zilveren Kei: een aanmoedigingsprijs voor jong creatief talent van Galerie Hilversum.

 

(meer…)

Grootse prestatie voor plusklasleerlingen op WON-manifestatie

IMG_1465

Zowel de leerlingen uit 3VD als 4V hebben voor een stunt gezorgd tijdens de landelijke finale van de WON-manifestatie op 12 oktober in Sciencepark van de Universiteit van Amsterdam: beide groepen gingen met de winst naar huis.

 

(meer…)

Structuurklas

structuurklas

De structuurklas op het Erfgooiers College maakt deel uit van het regulier voortgezet onderwijs op havo-/vwo-niveau. Deze klas is specifiek afgestemd op de onderwijs- en begeleidingsbehoeften van leerlingen met internaliserende problematiek. Te denken valt aan leerlingen met problematiek gerelateerd aan (kenmerken van) Autisme Spectrum Stoornissen (ASS ), concentratiestoornissen (ADD) of angst.
Informatieavond ouders leerlingen groep 7 / 8: dinsdag 25 oktober 2016 – 19.30 uur

(meer…)

Succesvolle UNESCO-scholendag

IMG_4820

Op woensdag 5 oktober was er een Unesco-scholendag in Den Haag. Deze dag wordt jaarlijks georganiseerd om rectoren, docenten en leerlingen van Unesco-scholen de mogelijkheid te geven elkaar te ontmoeten en ideeën uit te wisselen. Ook het Erfgooiers College zijn naar Den Haag gereisd met de rector, 2 docenten en 4 leerlingen.

(meer…)

Lyceo toetsweek opvangklas

lyceo

Tijdens de aankomende toetsweek organiseert Lyceo opnieuw de Toetsweek Opvangklas op het Erfgooiers College. In deze klas kunnen leerlingen onder toezicht en in alle rust de toetsen voorbereiden. Lyceo biedt de leerlingen met name een rustige plek om zelfstandig te kunnen werken. Er is in het lokaal een begeleider aanwezig die algemene vragen kan beantwoorden en specialist is in bepaalde vakken. Indien een leerling hierom vraagt, is een overhoring mogelijk (meer informatie).

 

Meest gestelde vragen Chromebooks

Schermafbeelding 2016-06-09 om 12.56.13

Dit schooljaar gaan alle brugklasleerlingen werken met Chromebooks. De meest gestelde vragen over deze apparaten worden hier beantwoord.

 

(meer…)

Morgen, 14:30: straatvoetbaltoernooi plein Wijkcentrum de Draaikom. Doe mee en meld je aan! buurtsportcoach@erfgooi… twitter.com/i/web/status/7…

<< Okt 2016 >>
mdwdvzz
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
  • video's

© 2015 Erfgooiers college