Excursie dierentuin brugklassen

Vrijdag 24 april was het dierentuindag. Elk jaar weer een supergezellige en leerzame excursie. Alle brugklasleerlingen gingen met de bus naar dierenpark Amersfoort. Voor de vakken biologie en tekenen zijn leerlingen met verschillende opdrachten aan de slag gegaan. Er werd nauwkeurig geobserveerd, en mooi getekend. Bovendien kon het weer niet beter! Bekijk hier alle foto’s.

IMG_1296 IMG_1322

 

Ich bin… werkweek Berlijn!

Vorige week kwam de werkweek Berlijn terug. In een paar woorden samengevat: super enthousiaste leerlingen, Sachsenhausen, Tempelhof, DDR museum, optredens, Volkswagenfabriek, shoppen, en Rijk van Duuren die zijn indrukken zelfs in een film vastlegde.

P1070940 P1070893

Bekijk hier te film van Rijk, en lees hieronder het reisverslag en bekijk de foto’s.

(meer…)

Ciao tutti! 5V werkweek Rome

5V is net terug uit Rome. De reis in een paar steekwoorden: Geweldige groep, prachtig weer, heel veel gelopen en heel veel Rome gezien. Op het programma stonden o.a. het Forum Romanum, het Colosseum, de Vaticaanse musea, de Gianicoloheuvel, Pompeii, Galleria Borghese, en nog veel meer.

groepsfoto P1030291

Lees hieronder het hele reisverslag en bekijk de foto’s!

(meer…)

Net terug uit Londen

4H en 5V zijn net terug van een geweldige werkweek Londen. Buckingham Palace, Natural History Museum, Science Museum, de “Harry Potter Walk”, Tower Bridge en het British Museum stonden op het programma. Maar daarnaast was het ook een super gezellige week met mooi weer en toch nog vrije tijd om zelf dingen te doen.

P4091154 P4071104

Lees hieronder het hele verhaal, en bekijk de foto’s.

(meer…)

Digital Design overstijgt lessen

Woensdag 15  april was ‘pitch day’ voor de Topklas Digital Design in Hilversum.  Het project Digital Design is geïnitieerd door de Hilversum Media Campus. Leerlingen doorliepen hierin de Design Thinking-methode: ze werkten aan een case voor een echte opdrachtgever, zoals de NOS, Beeld en Geluid, Hilversumse zorginstellingen en Wijkcentrum Lopes Dias.

Bekijk ook de film, en lees hieronder meer over de initiatieven van onze leerlingen.

IMG_1175 IMG_1183

(meer…)

Een hele fijne vakantie en tot maandag 11 mei pic.twitter.com/qaDA6u4Udw

Twitter Media

Klas 1 tekent dieren in de dierentuin. Vakken biologie en tekenen werken samen! Mooie integratie pic.twitter.com/vVF5PlVR3t

Twitter Media
aanmelden
  • whatsappeningvideo
  • brugklasspelmiddag2
  • brugklasintro 3
  • screenshot brugklasintro dag2
  • brugklasintroductie screenshot

© 2014 Erfgooiers college | Ontwerp en realisatie OMJS Multimedia

Disclaimer| Schoolfonds