Logo Erfgooiers

Op alle niveaus zijn er leerlingen die extra uitdaging kunnen gebruiken.

Talentontwikkeling
Voor ons heeft iedere leerling zijn eigen talent, je hoeft niet alleen maar hoge cijfers te halen om een talent te zijn. Op alle niveaus zijn er leerlingen die extra uitdaging kunnen gebruiken. Dit wordt op het Erfgooiers College op verschillende manieren vormgegeven.

Onderbouw
In de onderbouw kun je onder bepaalde voorwaarden meedoen aan het zelfstandig werken project. Je krijgt dan de kans om tijdens je lessen aan een eigen gekozen project te werken. Dit kan van alles zijn, iets wat je in de les hebt gehoord en waar je je verder in wilt verdiepen of iets wat je juist niet op school krijgt aangeboden maar wel wilt weten. Aan het einde van het jaar presenteer je aan medeleerlingen, docenten en ouders je bevindingen.

De afgelopen jaren waren er heel interessante projecten. Leerlingen hebben een digitale agenda geprogrammeerd, uitgezocht of mannen en vrouwen andere favoriete voetballers hebben, een heel planetarium gebouwd, musicals onder de loep genomen, lesmateriaal gemaakt voor in de biologieles, verschillende kunststijlen bestudeerd en nog veel meer.

U-talent
Het Erfgooiers College werkt samen met de Universiteit Utrecht en de Hogeschool Utrecht in het U-talent programma. Het doel van U-Talent is om de aansluiting tussen het voortgezet onderwijs en het Hoger Onderwijs te verbeteren.

Voor de onderbouw betekent dit dat er leuke onderwijsdagen aan de Universiteit worden verzorgd. Dit jaar hebben de brugklassers zich verdiept in de plastic soep en de tweede klassers hebben meegedaan aan een sterrenkundeprogramma.

Bovenbouwleerlingen van zowel havo als vwo krijgen de mogelijkheid om masterclasses te volgen op verschillende vakgebieden. Dit geeft ze de mogelijkheid om alvast rond te kijken op de Universiteit of Hogeschool en uit te vinden of de studie die ze in hun hoofd hebben bij hen past.

Het aanbod van de masterclasses zijn te vinden via deze website.

Pre University College
Ook met de Vrije Universiteit Amsterdam is er een samenwerkingsverband onder de naam Pre University College. Hier worden meerdaagse masterclasses aangeboden voor leerlingen uit de bovenbouw van het vwo.

Meer informatie hierover vind je op deze website.

Leerlingen die extra uitdaging zoeken kunnen terecht bij onze talentcoƶrdinatoren:

mevrouw Steigstra, mevrouw van der Kooi en mevrouw Terhorst (docent aardrijkskunde en wetenschapsoriƫntatie).