Logo Erfgooiers

Wat is het Erasmus precies?

Erasmus+ is het subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het biedt mensen van alle leeftijden de kans om kennis en ervaring op te doen of om die te delen bij organisaties en instellingen in verschillende landen. Erasmus+ richt zich op alle onderwijssectoren en de jeugd- en jongerensector.

Wat ga je doen?

Met een groep van 20 leerlingen uit 3 mavo, 4 havo, 4 vwo en 5 vwo van het Erfgooiers College gaan we 5 dagen op bezoek naar Frankrijk én 5 dagen op bezoek naar Ierland. Hier gaan we samen sporten, het onderwijs bekijken, culturele uitstapjes maken, het lokale eten ontdekken, van de schoonheid van de natuur en het land genieten en gaan we musea, theaters en/of sportevenementen bezoeken. Tot slot komen de Ierse en Franse leerlingen ook nog 5 dagen naar Nederland en verzorgen wij het programma voor hen. In totaal ben je dus 3 volle weken ‘weg van school’.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je bent sociaal ingesteld.
  • Je klapt niet snel dicht en wilt graag in gesprek gaan met anderen.
  • Je bent een echte teamplayer.
  • Je bent nieuwsgierig ingesteld.
  • Je bent open-minded en geïnteresseerd in andere culturen.
  • Je houdt van bewegen.
  • Je durft Engels te spreken en bent niet bang om hierbij fouten te maken.
  • Je kunt goed (vooruit) plannen en bent een harder werker.

Zijn er kosten aan verbonden?

Voor het gehele project vragen wij een vergoeding van MAAR 50 euro! Alles wordt verder voor je betaald; de reis, accommodatie, uitstapjes etc.

Zit je in 3 mavo, 4 havo of 4/5 vwo en pas je in het profiel? Dan is dit project echt iets voor jou!

Wij selecteren niet op niveau van sport, wij selecteren op de totale bereidheid om mee te doen aan dit project.

Stuur voor woensdag 21 september een brief met een duidelijke motivatie en beschrijving waarom jij mee wilt doen aan dit fantastische project. Daarbij maak je een filmpje van maximaal 1,5 minuut, waarin je vertelt wie je bent, hoe oud je bent, je gezinssituatie, waar je woont, huisdieren, hobby’s, sport, maar vooral de reden waarom je mee wilt doen aan het project.

Let op: deze reis gaat onder voorbehoud door, afhankelijk van de ontwikkelingen omtrent de maatregelen betreffende Covid. Het gaat daarbij om de inreisbeperkingen van de betreffende landen (en mogelijke vaccinatieverplichtingen), de quarantaineverplichtingen op het moment van de reizen en de verantwoordelijkheid die we hierin als school kunnen en willen nemen. We zullen hierover op een later moment communiceren.’ 

Waar denk je aan bij Frankrijk en Ierland en wat wil je er graag van zien/leren tijdens het project? Zorg dat je opvalt met je filmpje, wees creatief en wie weet pak je ons helemaal in en ga jij mee! Oja, klein dingetje: alles moet in het ENGELS, zowel de brief als het filmpje ;)!!

De brief en het filmpje mogen opgestuurd worden naar dhr. Siemerink .

Met vriendelijke groet,

Mw. Magalhães
Dhr. Siemerink