Logo Erfgooiers

Informatie over het Chromebook

Op het Erfgooiers College wordt in klas 1 tot 4 gewerkt met een Chromebook. Daarnaast hebben de leerlingen ook schoolboeken. Op het Erfgooiers College willen we leerlingen ook leren om te gaan met digitale hulpmiddelen. In de maatschappij is de computer niet meer weg te denken en de digitale vaardigheid van leerlingen is daarom een belangrijk punt van ontwikkeling. Daarnaast biedt de computer de leerlingen de mogelijkheid om samen te werken en is er digitaal materiaal beschikbaar van de uitgevers.

Op het Erfgooiers College werken we met een Chromebook. Dat is een apparaat dat toegang geeft tot het internet waar alle programma’s, bestanden en de digitale klaslokalen aanwezig zijn. Leerlingen kunnen hiermee methodes van de uitgevers bekijken, documenten of spreadsheets maken en daar ook in samenwerken. Alle informatie en documenten worden in de Cloud van Google opgeslagen. Docenten kunnen opdrachten klaarzetten en de vorderingen van leerlingen volgen.

Het Chromebook wordt dagelijks gebruikt maar niet in iedere les. De meeste schoolboeken hebben digitaal materiaal dat de docenten kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er ook digitale klaslokalen ingericht waarin opdrachten en materiaal voor de leerling beschikbaar is. Toch vinden wij het belangrijk dat er ook met boeken wordt geleerd. Het is juist de combinatie van boeken en digitaal materiaal waar wij als school voor hebben gekozen.

Bij de start van de schoolperiode wordt het Chromebook zo ingesteld dat de leerling er direct mee kan werken. In de eerste lessen worden de leerlingen geholpen met het gebruik van het Chromebook.

Het Chromebook wordt geleverd met een stevige tas die ook tijdens het gebruik om het Chromebook blijft zitten waardoor de kans op schade beperkt is.

Wij kiezen voor een Chromebook omdat:

-Instructie is eenvoudig doordat het besturingssysteem gelijk is.

-bij schade kan snel een vervangend apparaat worden geregeld.

-Docenten hebben de mogelijkheid om mee te kijken en leerlingen te begeleiden.

-lage kosten

  • Er is gekozen voor een zeer sterk model Chromebook van Asus met een touchscreen waardoor de leerling met de interne muis of via het beeldscherm het Chromebook kan bedienen.
  • Daarbij wordt een zeer stevige hoes geleverd waar de laptop niet uitgehaald hoeft te worden.
  • Er is een verzekering die gedurende 48 maanden schade aan het Chromebook dekt met een gering eigen risico. (max twee schades)
  • Er is altijd een vervangend apparaat aanwezig op school zodat bij schade of defect de leerling altijd door kan werken.
  • De kosten zijn 13,50 per maand.

Daarnaast is er de mogelijkheid om het Chromebook direct aan te schaffen.

  • U koopt het Chromebook direct bij de leverancier. 
  • U kunt daar ook de tas en verzekering regelen.
  • Belangrijk is dan dat u rekening houdt met een maximale schermgrootte van 13 inch. Het Chromebook mag immers niet te zwaar zijn en bij deze maat is de leerling nog zichtbaar voor de docent.
  • U dient het Chromebook in te leveren bij de school omdat er een stuk software opgezet moet worden dat de standaardinstellingen regelt.

In april/mei ontvangt u van de school de codes om in te kunnen loggen bij de leverancier.