Logo Erfgooiers

Info Chromebook

Op het Erfgooiers College willen we leerlingen ook leren om te gaan met digitale hulpmiddelen. In de maatschappij is de computer niet meer weg te denken en de digitale vaardigheid van leerlingen is daarom een belangrijk punt van ontwikkeling. Daarnaast biedt de computer de leerlingen de mogelijkheid om samen te werken en is er digitaal materiaal beschikbaar van de uitgevers.

Zoals iedereen de laatste tijd heeft ervaren is de computer ook een nuttig hulpmiddel om lessen te volgen wanneer de docent of leerling zich thuis bevindt. Daarmee is een digitaal apparaat zeer nuttig gebleken maar is ook duidelijk geworden hoe belangrijk het is dat er een goede service, verzekering en ondersteuning aanwezig is.

Op het Erfgooiers College werken we met een Chromebook. Dat is een apparaat dat toegang geeft tot het internet waar alle programma’s, bestanden en de digitale klaslokalen aanwezig zijn. Onze ervaring leert dat het wel eens voorkomt dat een Chromebook niet meer bruikbaar is. In dat geval is er een reserve apparaat op school beschikbaar dat aan de leerling wordt gegeven waardoor de leerling direct verder kan werken. Het Chromebook wordt gerepareerd en later aan de leerling teruggegeven. Het bedrijf dat dit regelt garandeert voor 4 jaar een functionerend apparaat. We hebben gekozen voor de asus C214. Dit Chromebook is extra sterk waardoor het geschikt is voor gebruik in het onderwijs. Het Chromebook gaat de hele werk- of schooldag mee op één batterijlading. De leerling kan er gemakkelijk de hele dag op werken en thuis het apparaat aan het stopcontact aansluiten, zodat hij ’s nachts oplaadt voor de volgende dag.

Daarbij wordt een verzekering afgesloten die verzorgt dat het Chromebook wordt gerepareerd indien dat nodig is (met een eigen bijdrage van 40 Euro als het geen garantie betreft) en een vervangende laptop service. De kosten van deze service is oor het cursusjaar 2023 12,50 Euro per maand voor 48 maanden. Bij deze regeling geldt er geen BKR registratie omdat het hier de huur van een product betreft.

Nadat deze periode voorbij is kunt u het Chromebook overnemen tegen een gering bedrag.

Het bedrijf dat voor ons deze service biedt heet Elbuco.