Logo Erfgooiers

Vecon sollicitatieproject leerzame ervaring leerlingen 4 havo

Nieuws |

In de afgelopen weken zijn onze havo 4-leerlingen op sollicitatiegesprek geweest bij organisaties in en rond Huizen in het kader van het Vecon Sollicitatieproject. In dit project doen de leerlingen ervaring op met het solliciteren bij een bedrijf of maatschappelijke instelling. Op school worden een sollicitatiebrief en cv geschreven, waarna de leerlingen een training presentatievaardigheden volgen bij onze dramadocente, mevrouw Kragt.

Het wordt allemaal levensecht wanneer de leerling daadwerkelijk op sollicitatiebezoek gaat bij een organisatie in de regio. Na het sollicitatiegesprek neemt de organisatie de tijd het gesprek na te bespreken en de leerling tips te geven voor een volgende sollicitatie.

De deelnemende organisaties zijn enthousiast en vinden het leuk om te doen. Veel leerlingen komen na hun gesprek uitgelaten terug op school om hun ervaringen te delen met klasgenoten en de betrokken docenten. Ze geven aan veel geleerd te hebben en er in de toekomst hun voordeel mee te kunnen doen. Zo hebben ze tips gekregen om hun motivatiebrief nog beter te maken en weten ze wat ze wel en niet moeten doen tijdens een sollicitatiegesprek. Wie weet helpt deze ervaring de leerlingen om, na het behalen van hun havodiploma, bij het selectiegesprek voor die gewenste opleiding een geweldige indruk te maken.

Via deze weg willen we alle deelnemende organisaties en personen (zie hieronder) nogmaals hartelijk danken. Tot volgend jaar!

N. Hadouchi & H. Stenhuis
Projectleiders Vecon Sollicitatieproject

Deelnemende organisaties:

Pcbs De Parel

Zig

Pcbs Beatrixschool

Lidl

Pcbs De Ark

Gemeente Gooise Meren

Bouwgroep Slokker

DataVibes

Houweling & Partners

Marjolein Woudsma Coaching                  

Schuiteman Accountants en Belastingadviseurs

Advanced Programs

Rabobank

Verkeersschool De Dailydriver  

ING

Perfect-it

Gemeente Huizen

AH

Leuk om te delen?
terug naar nieuws