Logo Erfgooiers

MUNESCO in Brussel

Nieuws |

Vier leerlingen van het Erfgooiers College hebben deelgenomen aan MUNESCO in Brussel. MUNESCO is een nabootsing van een internationale overlegvergadering. Het onderwerp van het overleg was waterbeheer wereldwijd. Deelnemende UNESCO-scholen kwamen uit Vlaanderen en Nederland.

Onze leerlingen (Lucas Moll, Luuk Rebel, Marijn Rebel, Youri Wouda) vertegenwoordigden het land Egypte. Als land was het belang van het rivierbeheer en internationale afspraken daarover een belangrijke inzet. Doel van het debat was steun te verwerven voor de inzet van jouw land, maar ook steun te geven aan waardevolle initiatieven van andere landen. 

Drie dagen zaten de leerlingen in een intensief spel met leerlingen van andere scholen. Een zeer leerzame ervaring waarmee veel nieuwe vaardigheden zijn ontwikkeld. Als UNESCO-school zet het Erfgooiers College graag in voor deze debatten. Leerlingen leren een standpunt in te nemen en ze leren bruggen te bouwen. Dat is een ervaring die later gebruikt kan worden om te bouwen aan een rechtvaardiger wereld.

Leuk om te delen?
terug naar nieuws