Logo Erfgooiers

Sterrenkundereis La Palma

Nieuws |

Leerlingen van 4 scholen in Nederland, waaronder 4 leerlingen van het Efgooiers College, zijn een week op La Palma voor een sterrenkunde reis. Op de top van het eiland (de Rocque de los Muchachas) staan zo’n 12 tot 15 verschillende telescopen die allemaal hun eigen specialiteiten en sterrenkundig onderzoeksgebied hebben. 

Hieronder zijn in ieder geval 2 volledig Nederlandse telescopen en minimaal 2 andere waar Nederland een grote bijdrage in en zeggenschap over heeft.

De top, ruim 2400 m, is zo hoog dat de wolken (die er zeker ook zijn op dit, ook op natuurgebied, mooie eiland) meestal daaronder blijven. Dat garandeert de sterrenkundigen meer dan 300 heldere nachten voor hun waarnemingen.

Tijdens de reis worden de leerlingen door de sterrenkundigen geïnformeerd over de werking van de telescopen en het onderzoek wat er mee gedaan wordt. De leerlingen die meegaan hebben al aangegeven sterke belangstelling voor sterrenkunde te hebben en dat ze enigszins overwegen om sterrenkunde te gaan studeren (of ze zijn daar al van overtuigd).

Tot nu toe verloopt de reis perfect en we hebben nog een paar dagen!

Er is een groot enthousiasme bij leerlingen en sterrenkundigen (die het oprecht leuk vinden om hun passie te delen met, misschien, aankomende collega’s).

Leuk om te delen?
terug naar nieuws