Logo Erfgooiers

Erfgooiers College op deeltjes-onderzoek

Nieuws |

Leerlingen van het Erfgooiers College zijn op excursie naar de beroemde versneller van CERN bij Genève. Deze versneller (officieel de Large Hadron Collider, LHC) is vooral bekend door de ontdekking van het Higgs-deeltje, zo’n 10 jaar geleden. In de versneller worden deeltjes als bijvoorbeeld protonen versneld tot bijna de lichtsnelheid, waarna ze met enorme energieën op elkaar botsen. Bij deze botsingen ontstaan weer allerhande nieuwe deeltjes die van grote wetenschappelijke waarde zijn.

De leerlingen krijgen lezingen en rondleidingen door gedreven wetenschappers, waaronder ook een flink aantal met de Nederlandse nationaliteit. De reis wordt georganiseerd door de reiscommissie van de Nederlandse Natuurkundige Vereniging.

Leuk om te delen?
terug naar nieuws