Logo Erfgooiers

Vecon Sollicitatieproject havo 4

Nieuws |

“Wat knap dat de leerlingen zo makkelijk praten en goed in het gesprek zitten. Het was weer heel leuk om deel te nemen”

Vecon Sollicitatieproject leerzame ervaring voor leerlingen havo 4

In de afgelopen weken zijn onze havo 4-leerlingen op sollicitatiegesprek geweest bij organisaties in en rond Huizen in het kader van het Vecon Sollicitatieproject. In dit project doen de leerlingen ervaring op met het solliciteren bij een bedrijf of maatschappelijke instelling. Op school worden een sollicitatiebrief en cv geschreven, waarna de leerlingen een training presentatievaardigheden volgen bij onze dramadocente, mevrouw Kragt. 

Het wordt allemaal levensecht wanneer de leerling daadwerkelijk op sollicitatiebezoek gaat bij een organisatie in de regio. Na het sollicitatiegesprek neemt de organisatie de tijd het gesprek na te bespreken en de leerling tips te geven voor een volgende sollicitatie.

De deelnemende organisaties zijn enthousiast en vinden het leuk om te doen. Veel leerlingen komen na hun gesprek uitgelaten terug op school om hun ervaringen te delen met klasgenoten en de betrokken docenten. Ze geven aan veel geleerd te hebben en er in de toekomst hun voordeel mee te kunnen doen. Zo hebben ze tips gekregen om hun motivatiebrief nog beter te maken en weten ze wat ze wel en niet moeten doen tijdens een sollicitatiegesprek. Wie weet helpt deze ervaring de leerlingen om, na het behalen van hun havodiploma, bij het selectiegesprek voor die gewenste opleiding een geweldige indruk te maken. 

Via deze weg willen we alle deelnemende organisaties en personen (zie hieronder) nogmaals hartelijk danken. Tot volgend jaar!

HJ. Stenhuis & R. Boers
Projectleiders Vecon Sollicitatieproject

Deelnemende organisaties:

pcbs De Parel
pcbs beatrixschool
pcbs Rehoboth
Fletcher Hotels
Houweling & Partners
Schuiteman Accountants en Belastingadviseurs
Rabobank
ING

Zig
Lidl
Gemeente Gooise Meren
DataVibes
Marjolein Woudsma Coaching
Advanced Programs
Moulijn Netwerk Notarissen
Vivium Zorggroep

Leuk om te delen?
terug naar nieuws