Logo Erfgooiers

Week van de gastvrijheid

Nieuws |

Een aantal leerlingen van het Erfgooiers College heeft alle 150 bewoners van de Marke een kleine traktatie gebracht met een kaartje erbij, dit op uitnodiging van het woonzorgcentrum.
Vanwege de geldende coronamaatregelen moest deze activiteit in het kader van de week van de gastvrijheid wel kleinschalig.

De klas werd welkom geheten door een aantal bewoners bij het tussenhek dat door de leerlingen geopend werd. Het idee is namelijk dat de bewoners na schooltijd ook gebruik kunnen maken van het nieuwe schoolplein van het Erfgooiers College, lekker in het zonnetje op de banken tussen het groen. Met deze actie heeft de school laten merken dat het hek hiervoor openstaat.
De betreffende leerlingen gaven aan dat wat hun betreft de bewoners van de Marke altijd gebruik van het plein moeten kunnen maken, “ze kunnen toch gewoon bij ons zitten?”

De leerlingen schoven aan bij de koffietafels en hadden mooie gesprekken over hun schooltijd en hoorden hoe dat vroeger ging.
Het Erfgooiers College en De Marke – De Meenthoek zijn buren en gaan binnenkort afspraken maken over verdere samenwerking, vanuit de gedachte dan de verbinding tussen jong en oud veel positiefs kan opleveren. 

Leuk om te delen?
terug naar nieuws