Logo Erfgooiers

Stukje geschiedenis

Nieuws |

Ineens waren ze daar, de namen op ons fundament. Schilder en Karregat uit Volendam hebben in maart 1981 gebouwd aan ons oude gebouw. Na onze post hierover op social media hadden we snel achterhaald wie deze heren waren. Een journalist heeft het verhaal gezien en is op zoek gegaan naar de heren Schilder en Karregat. Dhr Karregat is helaas 3,5 jaar geleden overleden, maar zijn nicht woont in Eemnes en haar zonen hebben op het Erfgooiers gezeten. Hoe bijzonder en mooi is dit!
Dhr. Schilder kon nog wel het verhaal achter het schilderen van de namen vertellen en dat doet hij in het interview. Wij vinden het erg leuk om het verhaal achter de namen te lezen, dit delen we dan ook graag met jullie.

Lees hier het interview.

Leuk om te delen?
terug naar nieuws