Logo Erfgooiers

Estafette naar Santiago de Compostela
Vlak voor de kerstvakantie liepen de leerlingen die de derde etappe van de estafetteloop naar het Spaanse Santiago de Compostela gaan lopen, voor het eerst samen 20 kilometer door het mooie Gooi. Op vrijdag 7 september vertrekken de leerlingen met twee docenten naar het Franse Cahors en na een korte taxirit komen we aan in Marcilhac sur Célé, waar we in juni 2017 zijn gestopt. We pakken daar de route weer op en gaan de volgende 150 km lopen, zodat we na afloop van die derde week al 450 km van de 1.500 km lange route hebben afgelegd.

        

De leerlingen die zich hebben aangemeld  voor de derde etappe, hebben van leerlingen die de vorige etappes hebben gelopen, al gehoord wat ze te wachten staat: een conditioneel zeer uitdagende tocht door het schitterende Franse landschap.  We slapen in pelgrimsherbergen waar we ‘pelgrims’ vanuit de hele wereld tegen kunnen komen. We zijn acht dagen weg uit onze vertrouwde omgeving en lopen een route die door de eeuwen heen al door vele duizenden pelgrims is gelopen. Acht dagen lang hebben we geen enkele luxe, want onze spulletjes slepen we natuurlijk zelf mee in onze rugzak.

        

De ervaring heeft inmiddels geleerd dat deze week, ondanks het feit dat het af en toe echt afzien is, voor ons allemaal (leerlingen en de twee docenten) een onvergetelijke week wordt.