Logo Erfgooiers

De decanen voor havo/vwo/gymnasium zijn mevrouw Haasnoot en mevrouw Ruis.

In klas drie wordt de eerste keuze gemaakt die van invloed kan zijn op je vervolgstudie. Er wordt namelijk een profiel gekozen. Leerlingen worden door hun coach hierop voorbereid in de begeleidingslessen. In de lessen wordt er gewerkt met de online decanenmethode Qompas. Door het maken van deze lessen weten leerlingen waar hun interesses liggen en welke keuzemogelijkheden er allemaal zijn. 

Op het Erfgooiers College bieden we de volgende profielen en keuzemogelijkheden aan voor havo en voor vwo/gymnasium. Ook is het mogelijk om een extra vak te kiezen. De decanen voeren met alle leerlingen een persoonlijk gesprek om een passend profiel samen te stellen dat aansluit bij de wensen en capaciteiten van de leerlingen.

In de bovenbouw gaan de leerlingen vooral aan de slag met het oriënteren op hun vervolgstudie. Door tijdens de lessen met Qompas verder te werken, leren zij gaandeweg wat er allemaal mogelijk is in het Hoger onderwijs.
Per leerjaar is het de bedoeling dat leerlingen ook een aantal praktijkervaringen opdoen door bijvoorbeeld een open dag te bezoeken of door een dag met een student op pad te gaan tijdens een meeloopdag. 

Wil je op de hoogte gehouden worden van HBO of universitaire studies? Volg dan het Instagramaccount van dit decanaat