Logo Erfgooiers

Deze uitdagende modules zijn een uitbreiding op je kernprogramma. Er zijn verbredende, verdiepende en ondersteunende WWW-modules.

Een uur per week ben je in klas 1 en 2 bezig met www.modules. Zo krijg je de ruimte om extra tijd te besteden aan een onderwerp dat je leuk vindt, er dieper op in te gaan of om iets helemaal nieuws te proberen.

De modules kunnen in periode 2 en 3 gevolgd worden en er is keuze uit een gevarieerd aanbod qua onderwerpen.

Ben je ambitieus en overweeg je om het gymnasium te doen, dan kies je natuurlijk in plaats van een www.module voor de vakken Latijn (in klas 1) en Grieks (in klas 2). Dat kun je mooi combineren met wetenschappelijk onderzoek.

Ondernemen
Zou je later misschien een eigen bedrijf willen hebben? Lijkt het je leuk om in een team producten in te kopen, te leren verkopen en aan marketing te doen? Dan is deze module iets voor jou! We werken met echte producten en met echt geld, dus je komt meteen te weten hoe ondernemen in de werkelijkheid gaat.

Unity3D
Je eerste video game maken in Unity3D en C#. Als je wilt leren programmeren, moet je (heel veel) code schrijven. Programmeren is magie! Het is het vermogen om dingen te maken vanuit pure fantasie. Dit is echter wel een behoorlijke pittige cursus. Samenwerken met je ‘team’ is daarom heel belangrijk, omdat je de problemen die je onderweg tegenkomt zelf moet oplossen. In Unity3D zet je steeds een stap naar het meer en meer zelfstandig programmeren van je eerste game. En dat is best wel cool!

Bandworkshop
In deze workshop gaan we dieper in op de instrumenten die in een band gebruikt worden en ga je die ook zelf (leren) spelen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je in groepjes een muziekstuk gaat instuderen en uitvoeren! Keywords: motivatie, serieus, plezier!

Psychologie
In deze module maak je kennis met wat psychologie ongeveer inhoudt, waar je het voor kunt gebruiken. We gaan een aantal filmpjes bekijken over psychologische experimenten en jullie mogen zelf een experiment bedenken. We gaan nadenken over waar ons gedrag vandaan komt en nog veel meer.

Jouw Droomstad
Hoe zou jouw droomstad eruitzien? Zwembaden? Skatebanen? Leuke cafeetjes? Mega hoge wolkenkrabbers? Of juist oude grachtenpanden? Dit mag jij allemaal gaan verzinnen in de www.module Jouw Droomstad! Je gaat samen met meneer Buijs en alle andere leerlingen in deze module een heel grote stad ontwerpen. De stad komt op een plank van 2,4 bij 2,4 meter. Supergroot! Er komen wegen op, jullie zelf ontworpen huizen of hypermoderne flatgebouwen, misschien een standbeeld van Justin Bieber op het Justin-Bieber-plein. Je gebruikt hiervoor grote blokken piepschuim en allerlei coole piepschuim vormen (kegels, ballen). Dit zijn toffe materialen om eens mee te werken.

video

Bewegingswetenschap

video

Businessclass

video

Cambridge Engels

video

Debatteren

video

Journalistiek

video

Klassieke talen

video

Lego Game

video

Photoshop