Logo Erfgooiers

Uitslag onderzoek Open Huis

Nieuws |

Gisteren hebben we tijdens het Open Huis in het lokaal vwo /vwo plus /gymnasium een onderzoek uitgevoerd. Hierbij hebben we gekeken of het fenomeen wisdom of the crowd (wijsheid van de massa) eigenlijk klopt. Hierbij gaat het erom dat een grote groep mensen in staat is om goed te schatten hoeveel snoepjes er in een pot zitten, maar dat 1 individu dat niet kan. Dit onderzoek gebruikten wij om jullie uit te leggen wat we bij het vak wetenschapsori├źntatie (WO) allemaal doen.┬á

Aan het einde van de dag hebben we de volgende resultaten. Er zaten 400 snoepjes in de pot en nadat 114 personen hebben meegedaan was de uitslag dat zij gemiddeld 379 snoepjes hadden geschat. De antwoorden liepen enorm uit elkaar maar het is dus blijkbaar wel zo dat een grote groep samen best goed in de buurt van het juiste aantal kan komen. 

Hartelijk dank voor het meedoen en we hopen dat jullie een leuke dag hebben gehad. 

Leuk om te delen?
terug naar nieuws