Logo Erfgooiers

Corona informatie RBL

Als school volgen we het advies van het Regionaal Bureau Leerlingzaken over het Corona virus en schoolverzuim.

Coronavirus (COVID-19) en schoolverzuim

10 maart 2020

Aan: directeuren/schoolbesturen

van: Regionaal Bureau Leerlingzaken, Bussum

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland krijgen wij veel vragen over het (uit voorzorg) thuishouden van kinderen. Ons advies is om de richtlijnen van het RIVM te volgen. Leerlingen die niet ziek zijn, kunnen gewoon naar school. Kinderen die in contact zijn geweest met een coronavirus besmette patiënt of terug zijn gekomen uit een gebied waar het coronavirus heerst, moeten bij verkoudheidsklachten of koorts thuisblijven om uit te zieken en voorkomen daarmee dat ze anderen besmetten. .

RIVM-richtlijn

Dus, heeft een leerling:

  • Verkoudheidsklachten of verhoging (tot 38 graden Celsius)
  • Én contact gehad met een patiënt met het coronavirus óf in een gebied geweest waar het coronavirus heerst:
  • de Noord-Italiaanse provincies Aosta-vallei, Piëmont, Lombardije, Trentino-Zuid-Tirol, Friuli-Julisch-Venetië, Veneto, Emilia-Romagna en Ligurië.
  • China (inclusief Hong Kong en Macau)
  • Singapore
  • Zuid-Korea
  • Iran

Dan is het advies om thuis te blijven, uit te zieken en te zorgen dat de leerling  anderen niet besmet. De ouders hoeven de huisarts niet te bellen. De klachten zijn mild, het kan ook een gewone verkoudheid zijn.

Worden de klachten erger:

  • De leerling heeft koorts (meer dan 38 graden Celsius)
  •  de leerling moet hoesten of heeft het benauwd

Dan moeten de ouders wel bellen met de huisarts.

Overleg GGD

In uitzonderlijke gevallen kunt u als schooldirecteur van de RIVM-richtlijn afwijken. Ons advies er om voor leerlingen met bijzondere gezondheidsrisico’s te overleggen met de GDD. Dat kan via het callcenter: (035) 69 26 400. Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. 

Schoolbesluit

Als er gewichtige redenen zijn waardoor een leerling niet naar school kan, vragen we u hier zelf een besluit in te nemen en dit te registeren in het systeem. Bent u van mening dat een leerling ongeoorloofd afwezig is, dan verzoeken we u dit volgens de normale procedure bij ons te melden.

Meer informatie

De Rijksoverheid heeft op de website de veelgestelde vragen over het coronavirus opgenomen, special voor het onderwijs (en de kinderopvang): www.rijksoverheid.nl. Op de website van de GGD kunt u via een liveblog de actuele ontwikkelingen in de regio Gooi en Vechtstreek volgen: www.ggdgv.nl.

Wij raden u ook om de ontwikkelingen rondom het coronavirus te blijven volgen. Omdat de adviezen en maatregelen aan verandering onderhevig zijn.

terug naar nieuws