Logo Erfgooiers

Burgerrechtenonderwijs – Bezoek uit Pakistan

Op woensdag 4 maart jl. werd een aantal klassen vereerd met een bezoek van Gulnar Tabassum, een Pakistaanse mensenrechtenactiviste van de organisatie Shirkat Gah. Zij is op bezoek in Nederland om gastlessen te geven over kindhuwelijken en vrouwenrechten in Pakistan. Dit is een onderwerp waar wij ons maar weinig bij voor kunnen stellen. We hadden er met Valentijnsdag al even bij stilgestaan omdat Amnesty International toen een actie had voor Paras, die op haar 14e werd uitgehuwelijkt aan haar oudere neef. Zij was een dappere meid die hulp heeft gezocht en na veel gepraat door de organisatie van Gulnar is het tot een scheiding gekomen. Paras is nu getrouwd met de man waar ze verliefd op is geworden en kan elk moment bevallen van haar eerst kindje. Er was een ontwerpwedstrijd voor een slabbetje en rompertje om haar een hart onder de riem te steken zodat ze door blijft gaan met voorlichting geven aan vrouwen in Pakistan over de negatieve impact van kindhuwelijken. Een leerling uit 1P maakte het winnende ontwerp voor het rompertje en heeft dat vandaag aan Gulnar gegeven zodat zij het mee kan nemen naar Paras.

Veel leerlingen hebben ook een petitie ondertekend tegen kindhuwelijken in Pakistan. Deze petitie wordt morgen in Den Haag aangeboden aan de Pakistaanse ambassadeur. We hopen dat het gaat lukken om de wetgeving aan te passen en je in Pakistan niet meer kan trouwen als je jonger bent dan 18.

terug naar nieuws