Logo Erfgooiers

Open huis Erfgooiers groot succes

Op 22 januari vond het open huis plaats. Leerlingen uit groep 7 en 8 waren van harte welkom om onze school te bezoeken en kennis te maken met de diverse reguliere vakken en populaire creatieve modules.

Medewerkers hadden hun best gedaan om een goed beeld van de school te geven en aan de sfeer te merken is dat uitstekend gelukt!

De basisschoolleerlingen konden in elk lokaal een voorproefje krijgen van wat hen te wachten staat. Bij de talen Spaans en Duits waren er leuke vragenlijsten in te vullen met bijvoorbeeld weetjes over het land, bij Nederlands kon je meedoen aan een dictee en bij Frans was er zelfs ook een heerlijke vers bereide crêpe te krijgen.

Bij biologie konden er proefjes gedaan worden waarbij zetmeel aangetoond kon worden in voedsel of je kon zelf een preparaat maken en onder de microscoop bekijken. In het scheikundelokaal werd er op meerdere momenten door een aantal docenten een spannende presentatie gegeven die door de bezoekers met veel enthousiasme werd bijgewoond. Ook een hoogtepunt van de dag was het zelf beschilderen van ontbijtbordjes, een onderdeel van de creatieve module Art & Culture (door de grote belangstelling duurde het soms even voordat je aan de beurt was maar je had wel meteen een leuk aandenken aan het open huis want iedereen mocht zijn of haar bordje natuurlijk mee naar huis nemen!). De docenten van het vak drama hadden verschillende kostuums klaargelegd zodat je je kon verkleden en de foto die ter plaatse afgedrukt werd, mocht je natuurlijk ook meenemen. Bij wiskunde kon je een heuse escaperoom bezoeken waar je alleen uit kon komen met het oplossen van leuke puzzels. De gymzaal was omgetoverd in een waar sportpaleis met onder andere een klimmuur, uiteraard ook weer om een idee te krijgen van de creatieve module Sport & More.

Kortom, er was bijna teveel te doen om op te noemen. De medewerkers van het Erfgooiers College hebben genoten van de enthousiaste bezoekers van het open huis.

We hopen veel van jullie komend schooljaar in de klas te mogen begroeten!

Heel graag tot ziens en nogmaals bedankt voor jullie bezoek!

terug naar nieuws