Logo Erfgooiers

Project Erasmus+ in Huizen en Frankrijk

Ook dit jaar hebben wij op het Erfgooiers College een bijzonder internationaal project, “Sports for one goal: the inclusion of all students”. Dit project wordt gesteund door Erasmus+, het subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Dit unieke project is voor onze leerlingen een ‘once in a lifetime’-kans om ervaringen op te doen met leeftijdgenoten uit Frankrijk en Ierland. Dit project bevordert de integratie van alle studenten, ongeacht geslacht, sociale achtergrond en taal, cultuur en gewoontes.

Erasmus+ richt zich op alle onderwijssectoren en de jeugd- en jongerensector. Bij dit project “Sports for one goal: the inclusion of all students” zijn drie scholen betrokken, te weten het Erfgooiers College in Huizen, Groupe Epid/Vauban in Dunkerque (Frankrijk) en Seamount College in Galway (Ierland).

Onze scholen bevorderen de integratie van alle studenten, ongeacht geslacht en sociale achtergrond. We richten ons op sportactiviteiten. Gedurende een jaar gaan we elkaars cultuur en gewoontes ontdekken en bestuderen. Zijn onze lichamelijke opvoedingsactiviteiten precies hetzelfde in Europa? Dit onderzoeken we op onze eigen manier. Samen gaan we sporten, het onderwijs bekijken, het lokale eten ontdekken én van de schoonheid van de natuur en het land genieten. Uiteraard bezoeken we ook musea, theaters en/of sportevenementen.

——————————————————————–

Uitwisseling 1: van zondag 10 november tot en met woensdag 13 november was de groep uit Ierland in Huizen, woensdagmiddag 13 november zijn beide groepen vertrokken naar Frankrijk. Daar blijven zij tot en met vrijdag 15 november.

——————————————————————–

Fotoreportage dag 1: zondag 10 november

  • Vandaag zijn de leerlingen van Seamount college in Kinvara op Schiphol aangekomen.
  • Ze verblijven in het Hostel Stayokay in Amsterdam Oost.
  • De dag is goed verlopen.

——————————————————————–

Fotoreportage dag 4: woensdag 13 november

  • Aankomst in Duinkerque om 19:30 uur.
  • Samen eten in hostel l’escale.
  • Met elkaar spelletjes spelen.

——————————————————————–

Fotoreportage dag 5: donderdag 14 november

  • Lessen in Frankrijk volgen.
  • Blokarten.
  • Opdrachten maken door de stad, onder andere Belfort van Duinkerke.

——————————————————————–

terug naar nieuws