Logo Erfgooiers

Mirthe en Lotte winnen WON-finale

Mirthe de Raadt en Lotte van Hooff (5 vwo) hebben op woensdag 25 september in de OBA in Amsterdam de landelijke finale van de WON-manifestatie gewonnen.

Wetenschapsoriëntatie Nederland (WON) is een netwerk van ongeveer 45 scholen die samen wetenschapsoriëntatie een nadrukkelijke plek geven in het vwo-curriculum. Door ‘leren onderzoeken’ ontwikkelen WON-leerlingen academische vaardigheden en vooral een academische houding: nieuwsgierigheid, nuance en een kritische kijk op de wereld om hen heen.

Tijdens de WON-finale presenteren leerlingen het onderzoek waarmee ze het afgelopen jaar de regiomanifestatie van WON hebben gewonnen, voor Mirthe en Lotte was dit hun onderzoek uit 4 vwo over het alcoholgebruik onder jongeren. In hun onderzoek hebben ze leerlingen van twee vergelijkbare middelbare scholen in twee verschillende regio’s vergeleken met betrekking op hun alcoholgebruik.

Met deze winst zetten de meiden een bijzondere prestatie neer, want afgelopen jaar was hun eerste (en enige) jaar van het vak wetenschapsoriëntatie.

terug naar nieuws