Logo Erfgooiers

Energieke start van de nieuwbouw

Compilatie van de start van de nieuwbouw

De start van de nieuwbouw van het Erfgooiers College in Huizen is een feit. Woensdagmiddag 18 september is in aanwezigheid van leerlingen en docenten, de symbolische eerste paal geslagen door Kim Harskamp, een leerling uit 5 vwo, rector Gerlof Boersma van het Erfgooiers College en wethouder Marlous Verbeek.  

Wethouder Verbeek en leerling Kim Harskamp met
rechts op de achtergrond plaatsvervangend rector
J. Augustijn

Energieke start 

De symbolische handeling werd begeleid door de 600 aanwezigen die allemaal met een boomwhacker, een gekleurde plastic buis, de handeling met geroffel ondersteunden. 

Leerlingen plaatsen namens hun klas een vlaggenlijn met wensen voor de nieuwe school. Op de achtergrond rector G. Boersma.

Vervolgens werd er met alle leerlingen en docenten een up-tempo muziekstuk geïmproviseerd wat de energie bij iedereen deed loskomen.  

Voor en door leerlingen 

Het ontwikkelteam onder leiding van Zenzo Maatschappelijk vastgoed, heeft wensen en behoeftes van leerlingen, docenten en andere gebruikers van het nieuwe schoolgebouw in kaart gebracht. Door middel van interactieve processen krijgen de leerlingen de mogelijkheid om bepaalde onderdelen zelf vorm te geven en creatieve onderwijsprojecten op te zetten rondom het thema ‘’bouw’’. 

‘’Theorie’’ wordt op deze manier in de praktijk gebracht door leerlingen. Onderwerpen die aan bod komen zijn, circulariteit in de vorm van hergebruik en recycling, duurzaamheid in de vorm van gasloos en energiebesparing. Zo is er al een gedeelte van het ‘’oude Erfgooiers College’’ gesloopt, waarbij materialen zijn geselecteerd die in het nieuwe gebouw terug gaan komen.  

Gescheiden bouw- en leerlingenstromen  

Lithos neemt de bouw voor haar rekening. Alle leerlingen blijven gedurende het bouwproces onderwijs krijgen op de huidige locatie. Hierbij worden bouwstromen gescheiden van leerlingenstromen om overlast te minimaliseren en veiligheid te garanderen. Het nieuwe Erfgooiers College kan naar verwachting begin 2021 in gebruik worden genomen. 

terug naar nieuws