Logo Erfgooiers

Rome studiereis 19/20 – dagelijkse update

16 september 2019

Vanmorgen zijn we in alle vroegte vertrokken met 20 slaperige mensen richting Rome.

De vlucht verliep prima en we werden begroet door een lekker zonnetje op het vliegveld.

Na een korte stop werden we helemaal in de eeuwige stad ondergedompeld met onder andere een bezoek aan het Colosseum, het pantheon, een paar spectaculaire kerken en Fontana di Trevi.

De sfeer is super en iedereen geniet met volle teugen. Wel doen allerlei nieuw ontdekte spieren bij alle deelnemers pijn. Pizza’s maken veel goed!


17 september 2019

Vandaag de tweede dag van de mooie reis naar Rome. Na het ontbijt naar de catacomben aan de Via Appia kijken; leuk graven kijken!

Daarna naar het centrum terug voor een bezoek aan de thermen van Caracalla en een mooie stadswandeling richting Trastevere.

Hier heerlijk gegeten en bergje Gianicolo beklommen. Buiten het mooie uitzicht staat hier ook Bramante’s Tempietto.

Nadat iedereen voldoende moe en uitgeput was, even een korte ijsstop bij de McDonalds en dan de metro uiteindelijk vanaf Piazza del popolo terug naar de nonnen.

Iedereen blij en iedereen moe! Top groep en toptijd samen!

18 september 2019

Het wakker worden is steeds moeilijker, maar ook vandaag is het ons weer gelukt!

We beginnen met een korte klim in de Scala Santa, de trap die door gelovigen wordt beklommen, omdat de trap eerst in Jeruzalem stond en door Jezus zou zijn gebruikt.

Daarna via de San Clemente naar het Foro Romano en dan de waarschijnlijk meest bombastische kerk ter wereld: il Gesú.

Na de lunch brengen we een bezoek aan de door Michelangelo geknutselde Santa Maria degli angeli, alhoewel; hier stuurt een woeste vrouw de niet correct geklede meisjes onplezierig weg.

Na wat vrije tijd en een nachtelijke fotosessie bij het verlichte Colosseum gaan we naar de nonnen terug en gaat iedereen dodelijk vermoeid slapen…

19 september 2019

We beginnen vandaag met een bezoek aan Cinecitta. Dit zijn filmstudio’s die door, de immer vriendelijke Italiaanse dictator en vriend van Hitler, Mussolini zijn gebouwd. Helaas was er veel gesloten, maar gelukkig was er prima espresso.

Na de filmstudio’s gingen we naar het centrum voor de lunch. Heel verrassend kozen de meeste leerlingen voor pizza. Vervolgens met de tram naar het Olympisch dorp, waar allerlei restanten van het fascisme te zien zijn….althans als het open was geweest…

De laatste stop vandaag is Vaticaanstad. Dit ging gelukkig helemaal goed. We lopen na het kopen van wat souvenirs naar de metro voor het laatste avondmaal. Vast pizza….

Terug in het hotel willen de leerlingen niet slapen, wat okee is, mits het zonder drank en lawaai is. Vol vertrouwen dat dit goed komt gaan we de nacht in…..
terug naar nieuws