Logo Erfgooiers

Studiereis Barcelona

Een heerlijke studiereis stond afgelopen week op het programma voor een aantal leerlingen uit 4 havo en 5 vwo: Barcelona!

Barcelona is de op een na grootste stad van Spanje. Alleen de hoofdstad Madrid telt meer inwoners. Het is de hoofdstad van de autonome regio (Comunitat Autònoma) Catalonië en van de provincie Barcelona. De stad heeft 1.620.809 (2017) inwoners en een oppervlakte van 101,4 km².[1] In de metropool Barcelona (de stad en haar voorsteden) wonen 5.029.181 (2011) mensen. 

Barcelona ligt aan de Middellandse Zee, aan de Costa del Maresme, met in het noorden de Costa Brava en in het zuiden de Costa del Garraf, en heeft een belangrijke haven. De stad ligt op 160 kilometer van de Pyreneeën. Barcelona organiseerde diverse evenementen zoals de Wereldtentoonstellingen van 1888 en 1929, de Olympische Zomerspelen van 1992 en het Fórum (Universeel Cultureel Evenement) in 2004.

De inwoners noemen de stad wel ‘Barna’, niet te verwarren met ‘Barça’ dat verwijst naar de voetbalclub FC Barcelona.

Maandag 18 maart staat o.a., nadat er om 4.30 uur al verzameld was op Schiphol, een wandeling over de beroemde Ramblas op het programma. De rest van de week krijgen de leerlingen ook Spaanse les. We zijn erg benieuwd naar hun ervaringen en zullen die op deze pagina delen komende week als ze terug zijn!

terug naar nieuws