Logo Erfgooiers

Uitwisseling Frankrijk 3 havo / vwo

Van maandag 4 februari t/m donderdag 7 februari zijn we met een groep van 20 leerlingen uit 3H/3V naar Frankrijk vertrokken. Daar hadden we een uitwisseling met een collège (onderbouw) in Halluin en een lycée (bovenbouw) in Tourcoing. We kwamen rond 12:00 uur aan in Halluin waar we werden verwelkomd door een groep enthousiaste Franse leerlingen. We gingen met elkaar eten in de kantine, een ervaring op zich, om vervolgens leuke spelletjes met elkaar te doen. De leerlingen daar leren Nederlands waardoor we bijvoorbeeld het spelletje “zoek iemand die….” konden doen. De Nederlandse leerlingen krijgen een Frans stencil met bijvoorbeeld ‘zoek iemand die een blaasinstrument speelt’ en dan moesten zij iemand in de zaal zoeken die dat deed. De Franse leerlingen kregen een Nederlands stencil. Aan het einde van de middag gingen de leerlingen naar hun gastgezin, waar ze in tweetallen verbleven. Dat was natuurlijk heel spannend: hoe ziet het huis er uit? Hoe kunnen we communiceren met de ouders? Wat gaan we eten? Is er wifi?

Op dinsdag gingen we al vroeg in de bus op weg naar Boulogne, dit is een kustplaats. Daar maakten we een korte stadswandeling en toen reden we naar de kust. Daar aten we ons broodje op het strand (koud!!) en we gingen vervolgens naar Nausicaa, het grootste aquarium van Europa. Echt een leuk uitstapje waar we ook haaien, schildpadden, pinguins en zeeleeuwen zagen!

Woensdag begon met een uurtje les, de Nederlandse leerlingen begrepen er niet veel van maar hadden hun eigen opdracht. Na de les vertrokken we naar Lille om een stadswandeling te maken. Ze kregen de rondleiding in het Frans en moesten een Nederlandse vragenlijst invullen. Als afsluiter hadden de leerlingen vrije tijd in het grote winkelcentrum Euralille.

Donderdag was alweer de laatste dag! We begonnen met twee uurtjes les waarna we nog een leuk liedje gingen zingen met elkaar. Toen nog een maaltijd in de kantine en weer op weg naar huis. Het was een spannende, vermoeiende, leerzame en erg gezellige week!

Onder andere op de onderstaande foto’s het welkomstwoordje door de rector op het collège, eten halen in de kantine van het lycée, een les Frans bijwonen en een beeld op het Grand’Place in Lille.

    

 

 

terug naar nieuws