Logo Erfgooiers

Kunstexcursie naar museum De Pont Tilburg

Op donderdag 24 januari jl. vertrokken we met de examenleerlingen Tekenen uit 4 mavo en 5 havo naar Tilburg voor een kunstexcursie in museum De Pont Tilburg. Dat is ver weg! Dat klopt. Maar het bleek zeer de moeite waard.

Er waren vooral veel installaties waarbij de ervaring van een omgeving centraal stond. Favoriet was de Mistkamer Ann Veronica Janssens: “Fantastisch, je weet helemaal niet meer waar je bent…”.

Ook de grote zelfportretten en de toekomstvisioenen van Anne & Patrick Poirier vallen in de smaak.

 

Zie hier de reactie van leerlingen: “Verrassend, interessanter dan verwacht, een heel nieuwe ervaring, bijzondere kunst, interactief, divers, heel verschillende soorten kunst, apart, niet zoals in andere musea, elk kunstwerk heeft een eigen verhaal, indrukwekkend, inspirerend, leuk museum, elk zintuig werd geprikkeld, spectaculair, veel inspiratie opgedaan!”.

 

terug naar nieuws