Logo Erfgooiers

Excursie Museum Boijmans-van Beuningen met 5 en 6 vwo

Op 11 januari jl. zijn we met de tekenleerlingen van 5 en 6 vwo naar Museum Boijmans-van Beuningen te Rotterdam geweest, vlak voordat het museum voor een grote renovatie zeker drie tot vier jaar dicht gaat. Een inspirerende en leerzame dag en een mooie voorbereiding op het Centraal Examen Kunstgeschiedenis!

Het begint al met de interessante omweg in de bus langs de Maaskade, zodat we het gebouw De Rotterdam kunnen bewonderen, ontworpen door Rem Koolhaas. Op het binnenplein van het museum worden we verwelkomd door Space Pigs en in het museum wacht verrassend gevarieerde kunst. We lopen langs Rembrandts, Kandinsky’s en Warhols alsof het niets is, schrikken ons rot van het hyperrealistische beeld van een jongetje, worden misselijk van Op Art, mijmeren bij Rothko. We hebben lol in de spiegelkamer van Kusama en verbazen ons over de vervalste ‘Vermeer’ door Han van Meegeren. De komende jaren moeten we dus uitwijken naar andere musea.

   

terug naar nieuws