Logo Erfgooiers

Topsportleerling Gerson Wattilete neemt deel aan K1 Youth League -21 2018 in Venetië

Gerson heeft voor ons onderstaand verslag gemaakt van zijn deelname. Als school zijn wij erg trots op hem!  

Afgelopen weekend heb ik deelgenomen aan de K1 Youth League -21 2018 in Venetië. Nu ik ben opgenomen in de Nederlandse selectie van de Karatebond Nederland moet ik aan bepaalde

wedstrijden deelnemen om punten te halen. Deze punten zijn belangrijk om geselecteerd te worden om voor Nederland uit te komen voor het EK en WK én om een plaats te bemachtigen op de wereldranglijst voor deelname aan de Olympische Spelen. 

Afgelopen donderdag ben ik vertrokken naar Venetië. Vrijdag moest ik me laten wegen en word je geregistreerd als deelnemer. Zaterdag moest ik vechten maar ik ben helaas niet in de prijzen gevallen. Ik heb goed gevochten echter toch punten tegen gekregen. 

Aan het toernooi deden ruim 3000 mensen mee uit 65 landen en ik vocht in de categorie 14/15 jarige tot 57 kilo, een poule van 116 jongens. Het niveau was heel hoog en voor mij de eerste keer dat ik hieraan deelneem. Mijn eerste punten voor deelname zijn binnen en het was een hele ervaring waar ik erg veel van geleerd heb. Ik heb nog een hoop om aan te werken om de gewenste resultaten te behalen. Met volle moed op naar 2019!

terug naar nieuws