Logo Erfgooiers

Dag van de Mensenrechten

De leerlingen van 3 havo en 3 vwo hebben op 10 december jl. deelgenomen aan de schrijfmarathon van Amnesty. Wij werden daarbij ontvangen op het Gemeentehuis. Voor de leerlingen was dit een bijzonder moment: bij het vak tekenen hadden zij afgelopen maanden gewerkt aan een affiche voor de Dag van de Mensenrechten. De mooiste affiches waren in het Gemeentehuis opgehangen. Op de dag zelf werden zij steeds per klas ontvangen op het Gemeentehuis. Zij kregen uitleg over de actie en kregen een impressie van zes vrouwen uit verschillende landen. Deze vrouwen zetten zich in voor belangrijke zaken maar hebben daardoor te maken met weerstand. Zij worden echter door hun overheid onvoldoende beschermd of zijn zelfs slachtoffer van onderdrukking van hun overheid.

      

De leerlingen hebben op een geweldige manier meegedaan. Er zijn heel veel brieven naar regeringsleiders verstuurd en ook heel veel postkaarten naar de vrouwen zelf. Mooi dat leerlingen op deze manier kunnen opkomen voor rechtvaardigheid!

  

terug naar nieuws