Logo Erfgooiers

Bezoek van wethouder Verbeek en Marloek de Greeff aan 1S

Op 12 december jl. was het zover, wethouder Marlous Verbeek (D66) en beleidsmedewerker Marloek de Greeff van de gemeente Huizen, kwamen langs bij de structuurklas 1S.

Best spannend zo’n bezoekje. Er waren veel vragen vanuit de klas. Waarom komt de wethouder op bezoek en wat gaan we doen? Tja, dat laatste was een beetje onzeker. De klas dus maar voorbereid op verschillende mogelijkheden: een les Nederlands op een moment dat er eigenlijk gegymd wordt of misschien een gesprek met de wethouder.

Eerst stelden de leerlingen zich voor aan de dames Verbeek en De Greeff. Toen volgde een verkorte les Nederlands. We vervolgden ons lesprogramma Schrijven en de leerlingen waren in topvorm. Bij elke gestelde vraag vlogen de vingers in de lucht en volgde een uitgebreid antwoord mét toelichting. Vervolgens gingen leerlingen zelfstandig aan de slag: een tekststructuur maken voor een te schrijven tekstje. Het was stil in de klas, muisstil. Er werd verwoed gepend. Iedereen was heel hard aan het werk. Zo hard, dat de wethouder na afloop aan Martine heeft gevraagd of het altijd zo stil was in de structuurklas. De laatste tien minuten was er tijd voor een gesprekje met de wethouder. Leerlingen waren benieuwd of mevrouw Verbeek ‘belangrijk’ was en wat ze zoal deed. Op de vraag van de wethouder of leerlingen wisten welke politieke partijen er bestonden, werden (bijna) alle partijen die ons land rijk is genoemd. Er ontstond een open en prettig gesprek. De lesbel van 10.00 maakte er abrupt een eind aan.

Monique Splinter, docent Nederlands

terug naar nieuws