Logo Erfgooiers

Excursie 1P voor vak WO naar Nemo

Wat een leuke onderzoeken zijn er tijdens de lessen van klas 1P tijdens het vak wetenschapsoriëntatie te zien. Ook de presentaties van wetenschappelijke termen door de leerlingen zelf zijn van hoog niveau. Binnen het vak wetenschapsoriëntatie is onderzoeken en uitproberen een wezenlijk onderdeel. Onderzoekend leren. Onderzoek doen is leuk, maar soms ook wel frustrerend. Het lukt niet altijd en ook de weg ernaar toe levert nog wel eens hoofdbrekers op.

Om de leerlingen het brede spectrum van onderzoek te laten zien, is er afgelopen woensdag een bezoek gebracht aan het science center NEMO te Amsterdam. Hier kregen ze inspiratie, ideeën en uitdagingen voorgeschoteld. Een uitdaging was een wedstrijd waarbij ze moesten proberen een werkend, maar tevens snel voertuig te maken. De tijd was te kort om alles te kunnen doen, maar een scheikundig onderzoek is natuurlijk altijd leuk om te doen.

 

 

terug naar nieuws