Logo Erfgooiers

Celine Rosa winnares Vecon Sollicitatieproject

“Ik ben eigenlijk helemaal niet zo’n prater”

Begin november hebben een kleine 90 leerlingen uit havo 4 van het Erfgooiers College deelgenomen aan het Vecon Sollicitatieproject, een project waarin de leerlingen werken aan hun sollicitatievaardigheden. Celine Rosa maakte een dusdanig goede indruk in haar gesprek met Meerthe van der Voort van der Kleij, eigenaresse van Dance-Point, dat ze is verkozen tot winnares van het project.


Voorbereiding

De leerlingen die deelnemen aan het project stellen als voorbereiding op hun fictieve sollicitatiegesprek bij het vak Nederlands een cv en motivatiebrief op. Ook nemen ze deel aan een training sollicitatievaardigheden. Celine vertelt: “Ik had nog nooit gesolliciteerd, dus ik had ook geen cv en motivatiebrief. Die heb ik door dit project nu wel. De training sollicitatievaardigheden heb ik gemist, omdat ik die dag ziek was. Ik heb me dus maar gewoon zelf zo goed mogelijk voorbereid”.


Het sollicitatiegesprek

Dat Celine dit goed had aangepakt, bleek tijdens haar gesprek al snel. Meerthe van der Voort van der Kleij was onder de indruk van Celine: “Het was een zeer goed gesprek. Wat ik echt top vond, was dat haar cv overeenkwam met de echte persoon. Celine had niet op elke vraag gerekend, maar wist ter plekke toch een goed antwoord te bedenken. Het enige waar Celine bij een volgende sollicitatie goed op moet letten, zijn wat taalfouten in haar motivatiebrief”. Hoewel Celine het gesprek zelf ook “wel goed” vond gaan, had ze niet verwacht te winnen.


Leeropbrengst

De leerlingen uit havo 4 van het Erfgooiers College krijgen van deelnemende organisaties een cijfer. Hoewel dit geen cijfer is dat officieel meetelt, zijn de leerlingen logischerwijs toch erg nieuwsgierig. De 9,5 die Celine met haar gesprek bij Dance-Point heeft verdiend, was volgens Meerthe “superverdiend”, helemaal voor iemand die zich “helemaal niet zo’n prater” noemt.

Celine is blij dat ze aan dit project heeft mogen deelnemen, omdat ze nu bij een ‘echte’ sollicitatie beter weet wat ze kan verwachten. De betrokken docenten hopen dat Celine en haar medeleerlingen dan net zo’n goede indruk maken als ze tijdens dit project hebben gedaan.

terug naar nieuws