Logo Erfgooiers

Anne-Maaike Klein en Dagmar Doorn winnaars PWS-wedstrijd 6 vwo

Naar aanleiding van de presentatie-avond van de profielwerkstukken (PWS) van 6 vwo op 9 oktober jl. zijn vijf PWS-groepjes geselecteerd voor de wedstrijd Beste Profielwerkstuk 2018-2019 van het Erfgooiers College.

Op woensdagavond 14 november mochten deze groepjes nog een keer hun PWS presenteren aan familieleden, docenten en leerlingen. De aftrap van deze avond werd verzorgd door Christiaan Bekker en Thijs Rietveld met hun onderzoek Conductivity of Aqueous Solutions, een scheikundig profielwerkstuk over de geleiding van ionen, uitgezocht met behulp van verschillende scheikundige samenstellingen. Daarna lieten Victor Schiltmans en Daan Haveman een ander soort PWS zien. Zij hebben een Augmented Reality (AR) Sandbox voor het vak aardrijkskunde gemaakt. Hiermee kunnen verschillende landschappen nagebootst worden. Vervolgens was het de beurt aan Floris de Jong om met zijn muzikale talent iets te vertellen en te laten horen over de  evolutie van de muziek. Van muziek naar linkshandigheid: Sabine Paulus en Merel Horst hebben in hun PWS onderzocht met welke methode linkshandigheid het beste aan te leren is. Anne-Maaike Klein en Dagmar Doorn sloten deze mooie avond af met hun PWS getiteld ‘Retoriek in politiek’. Zij hebben uitgezocht hoe Thierry Baudet en Jesse Klaver retorica inzetten in de politiek.

De jury, bestaande uit rector a.i. Koos Nieuwland en docent Nederlands en promovendus Anne van Leest, ging vervolgens in beraad om na een kleine tien minuten met de uitslag te komen. Zij hebben gekeken naar originaliteit, onderzoek (methode en kwaliteit), presentatie en reflectie.

Anne-Maaike Klein en Dagmar Doorn mochten de titel Beste Profielwerkstuk 2018-2019 van het Erfgooiers College in ontvangst nemen. Zij zullen onze school vertegenwoordigen bij de wedstrijd Beste Profielwerkstuk van het Gooi op dinsdag 16 april 2019.

terug naar nieuws