Logo Erfgooiers

Business Class – leerlingen starten hun eigen bedrijf

De Business Class is een initiatief om leerlingen uit 4 en 5 havo en vwo kennis te laten maken met ondernemen. De leerlingen zetten in teams een bedrijf op, schrijven een ondernemingsplan, verkopen aandelen, houden een boekhouding bij en leveren een goed of dienst. Leerlingen die deelnemen aan de Business Class volgen ook M&O of Bedrijfseconomie, maar kiezen Business Class als extra vak.

Na het succesvol volgen van 1,5 schooljaar Business Class ontvangen de leerlingen een officieel certificaat van deelname van de stichting Jong Ondernemen.

Een voorbeeld van zo’n bedrijf is BodyCard. 

Dit bedrijf is opgestart door 5 jongens uit 5 havo en er wordt een leuk product aangeboden, namelijk de cardholder. Je kunt hier je pasjes in opbergen én het voorkomt skimmen. De cardholder kost slechts 5 euro. Wie weet ook een leuk cadeau voor de decembermaand?

Interesse? Bodycard is te bereiken via:

– BodyCardHuizen@gmail.com
– www.bodycardhuizen/jimdo.com
– Instagram: @BodyCard_Huizen

terug naar nieuws