Logo Erfgooiers

Topsportleerling Derek Visser uit 4 havo heeft deelgenomen aan het N(J)K slalom

Op zaterdag 3 en zondag 4 november jl. vonden de NJK en NK slalom plaats in de skihal in Landgraaf. Onze leerling Derek Visser nam daaraan mee.

De vrijdag voor de wedstrijd waren de laatste trainingen om deze hal weer goed te verkennen en gevoel te krijgen voor de wedstrijd.

Op zaterdag was eerst de kwalificatiewedstrijd. Deze wedstrijd bestaat uit 2 manches. Dit houdt in dat je 2 keer door de slalom naar beneden moet.  De slalom bestaat uit ongeveer 50 palen. Na het inskiën, was er tijd om de baan te verkennen. Tijdens de verkenning wordt bekeken hoe de slalom is gestoken en waar de moeilijke onderdelen zitten.

De dames gaan eerst van start gevolgd door de heren. De wedstrijd was heel spannend. Derek eindigde als 3e met een minimaal verschil van 0,03 seconde van nummer 2!

Na de kwalificatie was er nog een knock-out en Derek kwam hier doorheen waarna de laatste 10 en deelnemers met een wildcard nog een keer door de slalom mochten. Derek skiede helaas een iets slechtere tijd en werd uiteindelijk 4e. Het verschil tussen nummer 1 en 4 was maar een halve seconde (nummer 2, 3 en 4 maar 0,09 seconde)!

Zondag was het NK. Hier deden alle skiërs boven de 16 jaar aan mee waaronder de worldcuppers Maarten Meinders (staat op ranglijst nummer 58 met RS) en Steffan Winkelhorst.  Ook mochten er skiërs meedoen die gister bij de eerste 10 geëindigd waren.

Bij deze wedstrijd eindigde Derek als nummer 18. Bij de knock-out moest hij het opnemen tegen degene die uiteindelijk 2e werd dus Derek vond het niet raar dat hij die wedstrijd verloren had.

Al met al een mooi weekend voor Derek met een prachtig resultaat. Wij zijn trots op hem!

terug naar nieuws