Dinsdag 23 oktober

Heerlijk relaxt dagje, we stappen in mooie houten vissersboten voor een overtocht naar een eilandje vlak voor de kust. Sommige van ons kunnen de hoge golven niet echt waarderen maar de meesten hebben dikke pret. Bij het eilandje is een aantal koraalriffen waar we snorkelen. Nemo, Dory en hun maatjes schieten tussen wuivende anemonen, het valt op dat de koraalriffen er nog best goed uitzien. Ook op het eiland is er nog wat te zien: mooie fossiele schelpenbanken en koraal in de kalkrotsen en leuke krabbetjes die alle kanten uitschieten op het strand. Het is jammer dat je de mooie schelpen en stukken dood koraal niet mee mag nemen (of zou de smokkelbende weer actief worden?). We maken een collage van al het moois dat we vinden en zetten het op de foto zodat we het achter kunnen laten.

 

De terugweg is iets minder droog. Door de toegenomen wind zijn de golven nog iets hoger en worden we werkelijk zeiknat. De pret is er niet minder om. Er wordt nog een potje volleybal gespeeld en dan is het douchen geblazen voor we gaan genieten van een laatste avondmaaltijd in een prachtig land. Om 11 uur begint de lange terugreis en dan zijn we woensdag rond 6 uur weer in Nederland.

Het was een indrukwekkende maar ook vermoeiende reis. Vanochtend merkte een leerling nog op dat het vreemd is hoe moe je wordt van zoveel indrukken. Zo laat gingen we niet naar bed maar we blijven moe.

Dat het een succes was hoeven we niet uit te leggen, het antwoord op Baraka’s vraag: “Is everybody happy?” is volmondig YES.