Logo Erfgooiers

Scholenstrijd en Rabobank Gooi en Vechtstreek ondertekenen samenwerkingsovereenkomst

Op 16 oktober jl. is op het Erfgooiers College de samenwerking gestart tussen Scholenstrijd en de Rabobank. Binnen het Erfgooiers College werken we al jaren samen met Scholenstrijd. We vinden het dan ook erg leuk dat Scholenstrijd door hun samenwerking met de Rabobank hun maatschappelijke impact vergroten.

Financiële kennis wordt voor de volgende generatie nog belangrijker, maar veel middelbare scholieren vinden economie niet echt een leuk vak. De hoogste tijd om dit te veranderen. Rabobank Gooi en Vechtstreek is daarom een samenwerking aangegaan met Scholenstrijd.

Scholenstrijd bestaat uit drie onderdelen: een online game, te spelen via www.scholenstrijd.nl, gastlessen die door docenten aangevraagd kunnen worden en masterclasses voor de klas die de beste prestatie levert. Scholenstrijd is al jarenlang een groot succes. Het afgelopen voorjaar deden er vele duizenden scholieren mee.

Directeur Annemarie Basjes: ‘Wat is het verschil tussen sparen en beleggen, is het slimmer om een huis te kopen of om een huis te huren, wat is een pensioen eigenlijk en waarom is het belangrijk om er geld voor opzij te zetten? Zo maar wat vragen waar de jeugd in de toekomst mee te maken krijgt. Om de goede afweging te kunnen maken, heb je kennis nodig. En waar kun je deze kennis beter opdoen dan tijdens de economieles op school? En als je er dan ook voor zorgt dat scholieren dit belangrijke vak leuk gaan vinden, dan kun je een goede basis voor later leggen.’ De directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Gooi en Vechtstreek vertelt enthousiast verder: ‘Scholenstrijd is een geweldig idee en wij zijn heel blij dat, mede met onze hulp, nu voor alle middelbare scholen in de regio gastlessen mogelijk zijn. Het Erfgooiers College in Huizen heeft gelijk voor al haar derde klassen gastlessen aangevraagd. En daar doen we het natuurlijk voor! Dit project past heel goed in de maatschappelijke ambitie van Rabobank om de financiële kennis in Nederland te vergroten.’

Niek den Tex, organisator van Scholenstrijd, is uiteraard blij met de steun van Rabobank Gooi en Vechtstreek. ‘Ons doel is om aan alle middelbare scholen in Nederland een gratis gastles aan te kunnen bieden. En met steun van de lokale Rabobank kunnen we dit nu in deze regio waarmaken.’

terug naar nieuws