Logo Erfgooiers

Excursie Climate Planet voor Science & Sustainability klas 1 en 2

Woensdag 17 oktober zijn de leerlingen van de module Science and Sustainability naar Utrecht geweest om daar een filmvoorstelling bij te wonen over de global goals van de Verenigde Naties in combinatie met de gevolgen van de klimaatveranderingen op aarde.

 

Op het Jaarbeursplein in Utrecht stond een reusachtige wereldbol nagebouwd. In deze bol een reizende tentoonstelling over de gevolgen van de klimaatveranderingen in samenhang met de global goals van de VN. In de wereldbol hing weer een tweede bol die als projectiescherm voor de film diende. Daarnaast waren er nog andere schermen waar informatie op werd geprojecteerd. De boodschap van de film was dat de aarde altijd verandert. Het klimaat verandert, de geologie verandert, de levensvormen veranderen, alleen in een rustig tempo.
Sinds de komst van de mens en vooral vanaf de negentiende eeuw door de opkomst van de industrie is niet alleen de natuur verantwoordelijk voor veranderingen op aarde maar is de mens ook een factor voor deze veranderingen.
In een 40 minuten durende voorstelling werd duidelijk gemaakt wat er zoal veranderd is en wat er nog kan veranderen indien de opwarming van de aarde meer dan 2 graden Celsius gaat bedragen.
Ook werd ons duidelijk gemaakt dat de mens de verantwoordelijkheid tegenover de komende generaties heeft om de aarde zo leefbaar mogelijk te houden. We moeten dus duurzaam met onze planeet omspringen . Daar kunnen we allemaal een beetje aan meehelpen.
Ons werd gevraagd na te denken hoe we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan zo’n duurzaam bewoonde aarde.

 

Dit alles sluit nauw aan bij het lesprogramma van de module over wetenschap en duurzaamheid zoals we die op het Erfgooiers College aanbieden.

terug naar nieuws