Logo Erfgooiers

CKV excursie 4 havo

Op woensdag 10 oktober is 4 havo naar Amsterdam geweest voor de eerst ckv-excursie dit jaar. De activiteiten zijn gekoppeld aan twee van de drie de kunstdisciplines die ook in de lessen terugkeren: architectuur en film.

 

In de ochtend werd een bezoek gebracht aan Eye, waar een zestal korte films werd bekeken. De thematiek van deze korte films waren liefde en identiteit. Na de laatste film I love hooligans, een korte animatie-documentaire over een homofiele hooligan, heeft de regisseur, Dirk-Jan Bouw, een korte lezing gegeven over het maken ervan.

 

Het middagprogramma bestond uit een architectuurfietstocht over Java- en KNSM-eiland. In groepen van ongeveer 15 personen werden de highlights van deze eilanden per fiets bezocht. Een gids vertelde hierbij over hoe deze locatie met voormalig pakhuizen en loodsen van de haven van Amsterdam in hippe woonwijken zijn veranderd. Op deze zonovergoten dag was de fietstocht allesbehalve een straf!

terug naar nieuws