Logo Erfgooiers

Lezing Özcan Akyol

Van 21 t/m 30 september was het Boekenweek voor Jongeren. Het lezen van boeken door jongeren staat hierbij centraal. 21 auteurs gaan tijdens de Boekenweek voor Jongeren op Literatour: een tournee langs 100 scholen. Daar gaan zij met leerlingen in gesprek over hun boek, over schrijven en het plezier van lezen.

Op 25 september bracht schrijver, columnist en tv-maker Özcan Akyol een bezoek aan het Erfgooiers College. Leerlingen van 4 havo en 4 vwo hebben zijn lezing bijgewoond. Özcan heeft verteld over zijn levensloop, zijn boeken en het schrijverschap.

Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Turis. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen.

terug naar nieuws