Logo Erfgooiers

Erfgooiers College start met spetterende introductieweek voor klas 1

Vorige week dinsdag was het zover. Weer bijna tweehonderd nieuwe brugklasleerlingen begonnen aan de kennismakingsdagen op onze school. Sommigen stonden te trappelen om te beginnen en anderen vonden het best nog spannend, maar al meteen op de eerste dag werd het ijs aardig gebroken.

De coaches van de klassen stelden de leerlingen op hun gemak en namen ze mee de school in. De Chromebooks werden in ontvangst genomen, de kluisjes werden toebedeeld, het lesrooster werd bekeken en er was een aantal leuke spelonderdelen om elkaar al een beetje beter te leren kennen.

Op woensdag was er een leuke creatieve ochtend en hebben de leerlingen met elkaar ook het brugklaslied gemaakt wat meteen uit volle borst werd meegezongen. Gelukkig werkte het weer ’s middags goed mee. Een groot deel van de leerlingen heeft toen genoten van het ‘suppen’ op het Gooimeer, het beachvoetbal en de beachstormbaan. Daarna mochten ze watervoetballen, waterpoloën en over de stormbaan in zwembad De Meent. Ook het programma bij Beeld & Geluid en het broodjes bakken bij bakkerij Tetteroo is erg leuk geweest.

 

Op donderdag stond Survival bij SEC in Almere op het programma. Bijna gooide het weer roet in het eten, maar gelukkig kon het programma door het busvervoer toch doorgaan. Teamwork, modder en water, klimmen en klauteren, het zat er allemaal bij in. Ook de coaches hebben lekker meegedaan! En na een lekkere burger vertrok iedereen tevreden naar huis.

De laatste dag was de Film & Theater dag. De hele dag zijn de leerlingen met hun klas met workshops bezig geweest om een film of stukje theater in elkaar te zetten. En wie denkt dat dat niet kan in een dag heeft het mis, want aan het eind van de middag hebben alle ouders en coaches kunnen zien wat een geweldige presentaties er gegeven werden in de lokalen.

Tot slot hebben we de geslaagde week met alle ouders en leerlingen onder het genot van een hapje en drankje in de aula afgesloten en werd natuurlijk nog een keer het brugklaslied ten gehore gebracht. Daarna konden leerlingen en coaches lekker bijslapen in het weekend om vanaf maandag aan het echte schoolleventje te beginnen.

terug naar nieuws