Logo Erfgooiers

Leerlingen bootsen VN-vergadering na tijdens MUNESCO

Alweer voor de derde keer namen enkele leerlingen van het Erfgooiers College deel aan MUNESCO, de nabootsing van een VN-vergadering door scholieren rond thema’s die met de UNESCO te maken hebben. Dit jaar waren de leerlingen op… te gast bij het Oostvaarders College in Almere.

Met de gemeente Almere en de Aeres-hogeschool was een thema ontwikkeld op het terrein van duurzaamheid: De stijgende wereldbevolking en daarmee samenhangende duurzaamheidsvraagstukken.

De delegatie bestond dit jaar uit Sofia Pantazi (4havo), Julia Baas (4vwo), Julia Bekman (5vwo) en Dagmar Doorn (5vwo). Zij kregen verschillende rollen zoals vertegenwoordiger van een krant, NGO of als ambassadeur van een land.

Tijdens de MUNESCO krijgen de leerlingen op die manier een intensieve kennismaking met de inhoud van het thema en de spelregels van internationale besluitvorming. Wat deze dagen ook tot een bijzondere en verrijkende ervaring maakt, is de band die met leerlingen van andere scholen.

terug naar nieuws