Logo Erfgooiers

1P Excursie Xanten

Dinsdag 5 juni gingen de brugklasleerlingen uit 1P voor een dagexcursie naar Duitsland. Hier ligt het archeologische themapark Xanten. Op de plaats waar vroeger de Romeinen woorden is een reconstructie gebouwd, waar de leerlingen kennis konden maken met de Romeinse cultuur.

’s Morgensvroeg vertrok de bus richting Xanten. Hier aangekomen vielen de nagebouwde stadspoorten en Romeinse tempel goed op. De leerlingen kregen in het museum allerlei voorwerpen te zien uit het dagelijks leven, inclusief een oude luizenkam.

Naast deze rondleiding deden de leerlingen mee aan een workshop. Sommige kinderen maakten een metalen clip, zoals de Romeinen vroeger gebruikten als versiering, en anderen mochten een munt gieten. De resultaten hiervan waren behoorlijk fraai.

 

Na een geslaagde dag reed de groep tegen half drie terug naar Huizen, waarbij sommige leerlingen zelfs wat van hun net geleerde Latijn hebben kunnen oefenen.

 

terug naar nieuws