Logo Erfgooiers

Franse leerlingen uit Wattrelos opnieuw naar Huizen

Voor de tweede keer alweer hebben de leerlingen van College Gustave Nadaud in Wattrelos en het Erfgooiers College een uitwisseling gehouden. De Nederlandse leerlingen konden zo hun Frans een beetje in de praktijk brengen en meer leren van de Franse cultuur en omgekeerd gold dit voor de Franse leerlingen.

Afgelopen week was het de beurt aan de Franse leerlingen om een bezoek aan Huizen te brengen. Zij kwamen dinsdagmiddag 3 april aan en waren onder de indruk van de grootte van onze school. Die middag werd er gesport onder leiding van de buurtsportcoaches. Vervolgens gingen de leerlingen naar hun gastgezinnen.

’s Avonds werd er op school gegeten; alle deelnemende leerlingen en de ouders van deze leerlingen waren uitgenodigd. Het was erg lekker en gezellig!

Woensdag hebben de Franse leerlingen een aantal lessen bijgewoond op onze school en na de pauze hebben ze een wandeling gemaakt onder leiding van gidsen van het Huizer Museum. Erg fijn was het dat er twee Franstalige gidsen bleken te zijn.

Donderdag hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan Amsterdam: natuurlijk een bezoek aan het Rijksmuseum en een wandeling door Amsterdam, beide onder de bezielende leiding van meneer Buys.

Vrijdag was alweer de laatste dag: er werden weer lessen gevolgd en vervolgens nog wat afsluitende activiteiten gedaan. Al met al was het een geslaagde uitwisseling!

terug naar nieuws