Logo Erfgooiers

Regionale bibliotheek wedstrijd Read2Me! voor brugklasleerlingen

In het Brinkhuis te Laren vond zaterdag 17 maart een bijzondere wedstrijd plaats: Read2Me! Het is de landelijke voorleeswedstrijd speciaal voor de brugklas. De beste voorlezers van VO-scholen uit Huizen, Weesp en Bussum streden om een plek te verkrijgen in de provinciale finale.  Eline Bijl van het Erfgooiers College was een van de twee terechte winnaars deze middag.

Eline las voor uit het boek Julia’s reis van Finn Zetterholm. Eline was in staat om op een natuurlijke wijze haar publiek te boeien en hield haar zenuwen bijzonder goed onder controle.

Ook Birk Schiphorst van de SG Huizermaat verdient een grote pluim. Hij was de laatste voorlezer van de middag en las voor uit Haaieneiland van Rob Ruggenberg. Birk blonk vooral uit door zijn levendige en energieke manier van voorlezen. Vanaf het begin wist Birk het aanwezige publiek te boeien.

Eline en Birk gaan samen naar de provinciale finale die op 11 april gehouden wordt in de bibliotheek van Amsterdam. Het was een bijzonder middag waarin getoond werd dat  lezen leeft onder de jeugd.

terug naar nieuws