Logo Erfgooiers

Leerzame uitwisseling Wattrelos

Afgelopen week zijn 17 leerlingen uit 3 vwo voor 4 dagen naar Frankrijk vertrokken voor een uitwisseling met een Franse school.

Maandag vertrokken zij richting het collège Nadaud in Wattrelos. De leerlingen hadden voor de uitwisseling elkaar al brieven gestuurd: in het Frans en in het Nederlands. Op het collège Nadaud is het vak Nederlands namelijk een keuze-vak en vrij veel leerlingen kiezen voor onze mooie taal.

De leerlingen en hun begeleiders hebben gezien en meegemaakt dat het schoolsysteem in Frankrijk anders is dan in Nederland. Ze hebben gegeten in de kantine van de school, zijn een dagje naar Lille geweest waar ze een mooie rondleiding hebben gekregen en vrije tijd kregen om de Franse winkels te bezoeken.

De leerlingen hebben goed geoefend met de Franse taal. Ook hebben ze gesport en lessen bijgewoond.

Kortom, een afwisselende en leerzame uitwisseling!

Bekijk de foto’s:

 

terug naar nieuws