Logo Erfgooiers

Kerstviering 22 december

Op 22 december hebben wij met alle leerlingen betekenisvolle kerstvieringen mogen beleven. Dankzij de inzet van vele leerlingen in de kerstband was er mooie muziek in de vieringen. De vieringen waren extra bijzonder omdat wij Yassir Stoker en Thomas Haveman hebben herdacht, twee van onze leerlingen die eind oktober helaas overleden zijn.

Wij hebben stil gestaan bij het verdriet om dit grote verlies. Bij het aansteken van een kaars, aan het begin van de viering, hebben wij hun namen genoemd in een gedicht. Aan het einde van de viering hebben wij twee liederen aan hen opgedragen. In het lied ‘Autumn Leaves’ hebben wij het gemis verwoord: zo kort geleden waren jullie nog bij ons, en nu zijn jullie niet meer hier. In het lied ‘Fix You’ ging het ook over tranen van verdriet, maar in dit lied hebben we ook hoop van kerst uitgesproken. De hoop dat er voor Yassir en Thomas een plek is in de ‘Ruimte van God’ waar iedereen die vermoeid en belast is welkom is. Voor deze Ruimte staat het Licht van kerst symbool. In deze Ruimte zijn verdriet, pijn en eenzaamheid verdwenen.

Wij wensen de ouders en de zussen van Yassir, de ouders en en de broer van Thomas hun medeleerlingen en de collega’s veel sterkte bij het verwerken van dit grote verdriet.

terug naar nieuws