Logo Erfgooiers

Winst op The World Scholar’s Cup

Voor het eerst deed het Erfgooiers College mee aan de World Scholar’s Cup. Samen met teams van verschillende (internationale) scholen uit o.a. Amsterdam, Hilversum, Rotterdam, Genève, Weesp en Laren werd er twee dagen lang gedebatteerd, essays geschreven en vragen beantwoord. Dit alles was in het Engels en gerelateerd aan het thema ‘An unlikely world’. De concurrentie was moordend.

Het leuke aan dit evenement is dat de leerlingen als team meedoen. De opdrachten zijn pittig en het gaat naast kennis ook om vaardigheden. Onze drie helden deden het uitstekend, Anne-Maaike scoorde met debatteren zo hoog dat ze voor de hele zaal de stelling All beautiful things in life are unlikely moest verdedigen. Ook Floor had hier goed gescoord en mocht plaatsnemen in het panel, zij mocht ook een medaille ophalen voor haar schrijfprestatie en Daan scoorde goud bij de kennisquiz bij Social Studies en Literature. Als team eindigden ze als 5e bij debatteren een prestatie waar ze trots op mogen zijn. Met zo’n sterk team was het dan ook logisch dat we een ronde verder mogen, dit smaakt naar meer.

terug naar nieuws