Logo Erfgooiers

Maatschappelijke stage 2 mavo

In 2 mavo is dit jaar een vernieuwde opzet van de maatschappelijke stage uitgeprobeerd. Elke klas kreeg een eigen week om op stage te kunnen gaan. Deels kozen leerlingen uit een aanbod van plaatsen en deels brachten zij ook zelf stageplaatsen in. De belangrijkste verandering was de belangrijke rol die de mentor kreeg: de mentor had met leerlingen enkele lessen ter voorbereiding. Daarbij werden de leerling gestimuleerd om over zichzelf na te denken. Ook na afloop werd samen met de mentor gewerkt aan een presentatie van de stage-ervaringen. Voor de leerlingen was het een spannende en leerzame stap. Binnenkomen in een andere organisatie en daar de weg moet vinden. We mochten ook enthousiaste reacties optekenen, zoals: “Ik vond het supergoed en leuk gaan.”

terug naar nieuws