Logo Erfgooiers

Presentatieavond studiereis Tanzania

Dinsdag 12 december hebben de leerlingen die mee zijn geweest naar Tanzania een presentatie verzorgd voor belangstellenden. In een goed gevulde aula vertelden de leerlingen over de stad Mwanza in het noorden van Tanzania waar de groep haar uitvalsbasis had. Hier bezochten ze ziekenhuizen, scholen en een museum, gingen ze een dag op safari en zijn ze ook sportief bezig geweest. Een pittige aerobics les in een sportschool en een potje voetbal tegen een lokale voetbalclub stonden ook op het programma. Daarnaast werden door een leerling nog wat ‘sporten’ benoemd zoals het iedere dag eten van rijst met kip en het doodslaan van muggen op de veerboot en het overleven zonder wifi.

Ondanks deze ontberingen was de conclusie dat ze de ontmoetingen met leeftijdsgenoten in Tanzania super vonden en dat er ondanks de verschillen ook heel veel overeenkomsten zijn in het leven van een puber waar ook ter wereld.

terug naar nieuws