Logo Erfgooiers

Deelname Europees Jeugdparlement

Op 9 december deed een team van zeven leerlingen van het Erfgooiers College mee aan de voorronde van het Europees Jeugdparlement in Amsterdam. Het team bestond uit: Celestina Visser, Mischa van der Fliert, Anne-Maaike Klein, Julia Bekman, Tobias Robijn, Gijs Calis en Tom Ouwerkerk.

In speeches en debat verdedigde dit team een aanpak om Uber en Airbnb een betere plek in de economie te geven. Een pittig onderwerp waarbij ook een flinke voorstudie nodig was. Voor een zaal met medeleerlingen en een jury in het Engels spreken over ingewikkelde kwesties is spannende en leerzame ervaring.

Het Erfgooiers-team heeft hard gewerkt, op de dag een enorme inzet getoond en ook gewoon veel plezier gehad. Half januari horen de leerlingen of zij door mogen naar de Nationale.

terug naar nieuws